Best gemaakte stap voor de toekomst van onze zoon Erkan

toekomst-ex_30Best gemaakte stap voor de toekomst van onze zoon Erkan

Onze zoon Erkan zat in groep 7. Hij was altijd een middelmatige leerling. Het ene moment ging het beter en het volgende moment minder. Het lag, volgens zijn leraren, aan onze zoon. Hij was snel afgeleid en kon zich niet goed concentreren.  We moesten niet teveel van hem verwachten.  Hij was geen hoogvlieger werd er tegen ons gezegd.

Toch zagen wij een andere kant van hem. Een aantal weken voor de citotoets in groep 7 hebben wij  aan de lerares van Erkan gevraagd of zij oefenmateriaal kon meegeven , zodat Erkan iets beter voorbereid de citotoets kon gaan maken.  De juf gaf 5 onderdelen van rekenen mee.  Op het moment dat wij gingen oefenen, kwamen wij erachter dat Erkan geen snars van deze onderdelen snapte. Gedurende de hele kerstvakantie hebben wij geoefend en de verschillende onderdelen uitgelegd. Uiteindelijk heeft hij de citotoets redelijk goed gemaakt.

Wij begonnen ons als ouders af te vragen hoe dit kon. Wij, zonder ervaring in het onderwijs, konden onze zoon wel de rekenvaardigheden bijbrengen en de school waar hij op zat niet!!!???

Op dat moment besloten wij dat dit niet verder zo door kon gaan. Wij zijn gaan kijken welke mogelijkheden er waren om ervoor te zorgen dat de kwaliteiten die Erkan heeft er uit te laten komen.

Al snel kwamen wij Basisschool Onze toekomst op het spoor. We hebben een afspraak gemaakt en binnen een week hebben wij besloten dat het beter zou zijn voor onze zoon om naar Basisschool Onze Toekomst te gaan.

Vanaf het eerste gesprek voelde het goed. Na een proefdag was de kogel door de kerk. Erkan heeft het laatste kwartaal van groep 7 meegedraaid op Onze Toekomst. Nadat zijn achterstanden in kaart zijn gebracht is er, vanuit het onderwijsteam en Erkan, keihard gewerkt om de achterstanden in te lopen. Hij heeft niet alleen zijn achterstanden weggewerkt. Zijn zelfvertrouwen is ook enorm gegroeid. Hij heeft enorme stappen gemaakt in zijn ontwikkeling . De schoolresultaten schoten omhoog. Je kunt immers nooit boven aan de trap komen als je een aantal treden mist. Zo is het volgens ons ook met leren. Mis je een aantal stappen dan begrijp je het grote geheel niet.

Mocht je twijfelen over de manier van lesgeven op de huidige basisschool van je kind en ben  je bezig om een alternatief te zoeken voor het reguliere onderwijs van je kind dan kunnen wij Basisschool Onze toekomst echt aanbevelen. Het is een zeer veilige en rustige leeromgeving waar  het beste uit je kind gehaald wordt. Er wordt lesgegeven in kleine groepen. Daarnaast zijn er een aantal onderwijsassistenten die tot in de treuren je kind helpen om een bepaald onderdeel van de lesstof te leren begrijpen.

Het is het beste besluit geweest dat wij met onze zoon hebben gemaakt. Uiteindelijk heeft hij Havo advies gekregen. Hij heeft net de eerste periode afgesloten met zeer goede cijfers.

Bedankt Onze Toekomst. Jullie hebben uit Erkan gehaald wat erin zat.